Posted on maj 18, 2018

Grönsaker på träyta

När maten du äter går ut över din hälsa

För de allra flesta är det ingen hemlighet att maten man stoppar i munnen påverkar kroppen på olika sätt. Ser man till att få i sig nyttig mat kommer man att må bättre och kroppen får i sig allt det den behöver, äter man istället onyttigt kommer inte kroppen att få energi för att fungera och det kommer att leda till att man blir trött och sjuk. Maten man äter påverkar en nämligen i en så pass stor utsträckning. Givetvis kan man unna sig ibland, men om man unnar sig jämt kommer det att få negativa effekter.

När man inte äter bra kommer detta att leda till att man får mängder med olika typer av symtom. Till exempel är det vanligt att man får åderbråck. Det är väldigt vanligt att man förknippar ångest med dålig kost och genom att förändra diet ser man till att kroppen får i sig det man behöver och på så sätt kan man gå ur ur en depression. Om du har en dålig mage och ofta har ont kan även detta bero på din kost, de absolut vanligaste symptomen på att man äter dåligt är dock att man ofta är trött och inte orkar så mycket.

Bär i olika färger

Om man ofta äter socker och onyttigheter kan det vara så att man har blivit beroende av det, därav kommer man att uppleva obehag när man slutar att äta onyttigheter. Det innebär dock inte att kroppen behöver det utan istället tar kroppen skada av detta. Man kan behöva ta hjälp av en dietist för att sluta och vända om kosten till att äta nyttigare.

Unna dig med måtta

Om man äter bra i övrigt kan man unna sig ibland, det innebär att man kan äta en tårtbit, eller en godispåse någon gång ibland. Detta kommer inte kroppen ta någon större skada av så länge som man i övrigt äter nyttigt. När du äter nyttigt kommer du snart att uppleva att du har mer energi och att du orkar mer under dagarna. Det kan låta som en klyscha, men det är viktigt att se kroppen som sitt tempel.

Sallad med ägg

När du tar hand din kropp kommer den att ge dig mycket tillbaka, du kommer att få en bättre livskvalitet. Det är en god anledning till att man ska se över vad man äter. Se till att du får i dig alla näringsämnen du behöver för att må bra.

Om du upplever att du ofta är ledsen eller har ett ojämnt humör ska du ta en titt på din kost. maten påverkar oss både psykiskt och fysiskt och genom att äta bra mat kan du bli mycket gladare och få ett jämnare humör. Samtidigt kan bra mat hjälpa till så att du inte har ont i kroppen om du till exempel lider av olika åkommor. Man måste ge kroppen alla de näringsämnen som den behöver för att ta hand om sig själv. Det kommer du må bra av.

Chameleon