Prosecco för alla tillfällen

Posted on feb 1, 2022

Prosecco för alla tillfällen

Det är något speciellt med bubbliga viner, det är många svenskar överens om, och prosecco är vår absoluta favorit. Den passar till nästan allt och kan lika väl avnjutas för sig själv som till en god måltid eller tilltugget innan maten. Numera behöver du inte heller stå i kö på Systembolaget för att få tag på detta eller andra viner.

Lätt att beställa på nätet

När du väljer vilket vin du vill ha till en mer speciell festlighet går våra tankar ofta åt champagne-hållet, men faktum är att det ofta går minst lika bra med en härlig prosecco. Den har ett annat tillverkningssätt än champagne och smaken är lite mildare, något som många gånger tilltalar oss mer. Det gör proseccon väldigt lättillgänglig smakmässigt, och numera är den även lättillgänglig på ett annat sätt – du kan nämligen beställa den från nätet med smidig hemleverans. Då slipper du långa köer och trängsel på Systembolaget, något som vi kanske vill undvika ännu mer i dagsläget. För att avnjuta ett glas kall prosecco behövs inte alltid en festlighet eller tjusig middag, utan den passar lika bra att sippa i soffan med favoritfilmen på tv. Eller varför inte under spännande samtal med din partner.

Var försiktig med ditt intag

För många är det inga problem att ha vin och annan alkohol hemma, men det är också ett känt faktum att det är vanligare än vi tror att alkoholen skapar problem och ett beroende. Ju oftare vi konsumerar alkohol i vår vardag, desto större är risken att det leder till ett problem, men det är inte alltid man inser detta. Därför är det viktigt att du är försiktig och gör medvetna val kring ditt intag, så att du minimerar de risker som finns. Då blir det också lättare att njuta när du väl väljer att ta det där glaset med prosecco.

Chameleon