Gör en brunchbuffé hemma

Posted on mar 10, 2017

Gör en brunchbuffé hemma

Att äta brunch tillsammans är en riktigt avslappnad och mysig form av umgänge. Brunch är precis som det låter en blandning av frukost (där b:et kommer från engelskans ”breakfast”) och lunch. Man serverar alltså både traditionell frukostmat och lite kraftigare lunchmat under en brunch. De bästa bruncherna är dem där det finns mycket att välja bland uppdukat på bordet. Om du tycker det låter trevligt med den här sortens bjudning är det enkelt att ordna en brunch hemma. I den här texten ska du få några tips på hur du kan göra.

Servera något för alla

Någon form av ägg är nästan ett måste om du ska servera brunch. Vill du göra det extra lyxigt kan du till exempel servera eggs benedict eller pocherade ägg. En vanlig äggröra är också bra brunchmat. Se även till att bjuda på gott färskt bröd, flera sorters pålägg och fräscht uppskurna grönsaker. Om du vill servera yoghurt ser det lyxigt ut om du portionerar den i små glas. Toppa sedan yoghurten med färska bär och lite granola eller nötter. Frukt är även en fin extra touch och passar utmärkt att ställa fram på bordet. Om du bara lägger ned lite möda och tid på din brunch kommer den att slå den bästa brunchen i i Stockholm med hästlängder.

Drycker som passar på brunchen

Du måste så klart servera olika drycker på din brunch också. Riktigt gott kaffe är i det närmaste obligatoriskt och får gärna vara bryggt på nymalda bönor. Olika färskpressade juicer passar utmärkt på brunchbordet, såväl som fruktsmoothies och ingefärashots. Andra populära drycker på brunchen är mimosas och Bloody Mary. Mimosa är en frisk dryck gjord på mousserande vin och apelsinjuice. Bloody Mary är en matigare drink gjord på bland annat tomatjuice, tabasco och vodka. Tänk på att om det serveras alkoholhaltiga drycker bör det även finnas alkoholfria alternativ. Idag finns gott alkoholfritt mousserande vin så att även den som inte dricker alkohol kan få njuta av en mimosa.

Chameleon