Mattips inför en dejt

Posted on okt 2, 2016

Mattips inför en dejt

Ett klassiskt tips när man ska bjuda på mat under en dejt är att inte laga spaghetti eller någon annan form av lång pasta, eftersom det är svårt att äta på ett attraktivt sätt. Det finns dock många andra saker man bör ha i åtanke när man lagar mat inför en dejt för att undvika eventuella pinsamheter.

En sådan sak är till exempel vilken effekt maten ni äter på dejten kommer att ha på er andedräkt. Den självklara ingrediensen att undvika i detta fall är vitlök, men man bör komma ihåg att även andra starka kryddor kan ha en negativ effekt på andedräkten. För starkt kryddad mat kan också ha oönskade effekter på matsmältningen för både dig och din dejt, varför det kan vara en bra idé att undvika starka kryddor i allmänhet.

Man bör också tänka på att undvika mat som lätt fastnar i tänderna. Den kanske vanligaste fällan är färska kryddor som persilja och basilika, liksom salladsblad i små bitar som gärna sätter sig mitt mellan framtänderna. Även kött kan dock nästla sig in mellan tänderna om det är för trådigt. Om man ska bjuda på en köttbit till maten bör man därför se till att tillaga köttet så att det är mört och fint. Även till efterrätten och snacks efter maten finns fällor i form av lakrits, kolor och popcorn som kan sitta kvar länge mellan tänderna. Undvik med andra ord alla tre!beef-17040_960_720

Slutligen kan det vara en bra idé att undvika saker som lätt stänker, spills och ger fläckar. Spaghetti passar in även i denna kategori, och är med andra ord dubbelt fel som mat på en dejt. Att bjuda på en soppa är kanske inte heller den bästa idén, för även om en spilld soppskål i knät kan bli en bra isbrytare för kvällen vill nog de flesta slippa något sådant när de bjuder på middag.

Om du inte behöver mattips inför en dejt än, utan snarare tips om dejting generellt och om hur man får en dejt, ska du istället för att läsa den här artikeln gå in på Nätdejtingtips.se. Sedan kommer du att få användning av allt du har lärt dig om mat att undvika på dejter.

Chameleon