Packa för en perfekt picknick

Posted on aug 14, 2016

Packa för en perfekt picknick

Sommaren är en tid för utflykter och picknickar, men för att alla ska bli nöjda med maten krävs lite eftertanke. En bra picknick behöver inte handla om avancerade recept och korgar med rosetter på, utan helt enkelt om att alla får mat som mättar och som passar tillfället i fråga.

Det första man bör fråga sig när man planerar en picknick är nämligen vilken typ av måltid det handlar om. Ska man bara fika? Då räcker det självklart med kaffe i termos, mjölk i en annan termos (så att den håller sig kall), lite socker och fikabröd. Om det istället är lunch man ska inmundiga i det fria krävs lite tyngre mat, och då passar till exempel sallad, smörgåsar, kokta ägg och körsbärstomater bra. Andra bra exempel på picknickmat är wraps, matmuffins och pajer. Picknickmat ska helst sitta ihop (som en dubbelmacka, till exempel) och inte kladda för mycket, men det går omöjligen att undvika kladd och spill helt – det är därför viktigt att också komma ihåg hushållspapper och våtservetter! Vill man göra det enkelt för sig tar man med sig papptallrikar och plastglas, som man kan slänga före hemfärd. Om man ska ha med sig grönsaker och andra saker som ska hållas kalla (till exempel drycken) är det bästa att packa i en kylväska, snarare än en traditionell picknickkorg. Har man inte tillgång till en kylväska kan vissa saker lösas ändå: drycker kan till exempel hållas kalla en stund genom att man häller ett antal isbitar i dem före avfärd.picnic-918754_960_720

Vill man gå ytterligare ett steg kan man också tänka ut och ta med efterrätt till deltagarna på utflykten, men den kan av förklarliga skäl inte bli särskilt avancerad. Fruktsallad är ett bra exempel på passande picknickefterrätt.

En aktivitet som passar perfekt tillsammans med picknicken är minigolf. De flesta minigolfbanor ligger ju utomhus, och när man vill ta en paus i spelet kan man helt enkelt gå åt sidan och sätta sig på närmsta gräsplätt för att avnjuta sin matsäck. Om vädret inte bjuder på sol just den dagen man har tänkt göra sin utflykt kan man dock istället söka sig till O’Learys i Mall of Scandinavia, där man både kan spela minigolf i Stockholm (inomhus) och få god mat i sig.

Chameleon